Pagina's

zaterdag 4 december 2010

We Are, VR!

Bij het overlopen van mijn vorige blogposts merkte ik dat ik mijn oorspronkelijke concept nogal uit het oog verloren ben. Tijd dus om er iets aan te doen. Als er iets niet mag ontbreken in een verhaal over de jaren '90, dan zijn het de VR Troopers wel. Wie zegt u? Jaja, de VR Troopers, voor sommigen onder ons beter bekend als 'de Power Rangers van den Aldi', maar mijn all time favorite superhelden, gemaakt in het virtual reality tijdperk van de jaren '90.

Dat de VR Troopers veel cooler waren dan de Power Rangers blijkt gewoon al uit het feit dat de Rangers met 5 nog moeite hadden om Rita Repulsa (schitterende naam) te verslaan. De VR Troopers daarentegen deden het met 3 tegen een heel leger cyborgs en mutanten van Karl Ziktor, Grimlord voor de vrienden in de virtual reality.

De drie VR Troopers zijn ook erg succesvol gebleven na hun trooper avontuur, terwijl het voor de Rangers nogal triest is afgelopen, zo blijkt. Bij de Troopers blijft het emmy's en muziekprijzen regenen, wat niet gezegd kan worden van de Rangers. In het kader van het onderzoek "What are the Rangers doing now", een overzicht!

Eentje werd veroordeeld tot de doodstraf. Hij had een koppel vastgebonden aan het anker van een boot en liet hen zo tot op de bodem van de zee zakken. Hij wilde liever niet betalen voor de boot. De rode ranger zou na een virtual reality periode, zijn toevlucht hebben gezocht in gay porn. En tot overmaat van ramp stierf de gele Ranger na haar superheldenwerk, in een auto-ongeval...

Ik had graag gewild dat mijn verhaal hier stopte... Maar ik was het de journalist in mij verplicht om op zoek te gaan naar details. De moordende ranger, bleek opeens nooit een echte ranger geweest te zijn. Skylar Deleon was slechts een figurant in 1 aflevering. Of het 'gay for pay' verhaal waarheid of fictie is, laat ik aan jullie over (Google het maar eens. Ik durf de website met het 'bewijsmateriaal' er niet op te zetten wegens expliciete inhoud:)). Hoewel ik de gelijkenis tussen beide niet zie, past het verhaal wel erg goed in het mijne. WE ARE VR!

Om een beetje nostalgie op te wekken:
It's Morphin' Time! (omdat ik ze nu ook kan appreciĆ«ren:))
We Are VR!      

5 opmerkingen:

  1. Dag Stephanie,
    Ik ben eventjes niet mee, was heel eventjes goochelen, pardon googelen, maar niks helpt mij. Maar ik neem toch de gelegenheid te baat om je te schrijven! Heb ik je al geschreven dat ik al jarenlang geen televisie kijk, geen tv-toestel in huis heb? En ik ben, wij zijn, heel gelukkig zonder.
    Was je al eens op bezoek in de Blog van mijn vriendin studente journalistiek Ilona? Lees eens haar toekomstplannen! Heerlijk. Ilona is daarmee bij mij “Beste Blog van de Week”.
    Omdat ik wat ouder ben dan jij gaat mijn nostalgie naar vroegere jaren. De jaren negentig zijn voor mij nog recent verleden. Voor een historica als jij best begrijpbaar, of niet soms? ;-))
    Wel, dat was het voor deze keer (Lach)…
    Lief zoentje naar Limburg,
    Nadja
    <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het enige wat me nog is bijgebleven van het hele VR-Trooper gebeuren, is dat introdeuntje. Eerlijk gezegd, en de vele zords in mijn speelgoedkast bewijzen het, was ik een echte PR-fan. Op de speelplaats-reconstructie van de nieuwste aflevering was ik altijd de rode! Wel heb ik het altijd een vreemde keuze gevonden om de PR-pakjes blijkbaar huidskleurgewijs toe te wijzen (Trini en Zack dan)..maar ik zal daar maar niks achter zoeken zeker..

    btw, ik ben sinds kort ook schriftelijk vertegenwoordigd op het web, dus neem gerust een kijkje! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog een '90s kinderactieserie die je eens kan opzoeken: Beetleborgs.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Overigens vind ik 'kringspiermusketier' een vreselijk degoutant woord. Niemand verdiend het om zo genoemd te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bij deze mijn excuses aan iedereen die zich aangevallen voelt door dat woord. Ik wilde er zeker niemand mee kwetsen, en iedereen die mij kent, weet dat ik absoluut niemand veroordeel. Ik vond het zelf gewoon een grappig woord, maar om niemand tegen het hoofd te stoten, zal ik de tekst aanpassen.

    BeantwoordenVerwijderen