Pagina's

zondag 21 november 2010

Ik sla even een zijstraat in...

Is met "hey milfke" worden nageroepen een eerste teken van ouderdom?

12 opmerkingen:

  1. Lieve knappe Stephanie,
    Dat is een doordenkertje (Lach)! Al zeg ik het zelf, ook als “Milf” kan je zéér aantrekkelijk zijn, zelfs aantrekkelijker dan sommige studentjes van amper twintig jaar. Een knappe griet als jij, moet zich daar niets van aantrekken. xoxo. “Milf-ke”, met de Vlaamse verkleinvorm “ke” dat vind ik superlief, supersympathiek. Voor het overige ben ik blij dat je DDR-achtig televisietoestel er weer is. Tip: Je kan de Engelse erwtensoepkleur gerust vervangen, hoor (Lach).
    Nog eens lief bedankt voor je “Zuschrift” (‘commentaar’) in mijn Blog. Zoals je het bij mij lezen kan waren we niet naar tijdens de Wateroverlast, en eraan verbonden last van het openbaar vervoer, van verleden week.
    Zacht kusje. Heel veel liefs,
    Nadja
    <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanuit sociaalwetenschappelijk standpunt zou ik een hypothese durven stellen dat mannen die vrouwen dat, en andere zaken, naroepen op straat, een hogere kans hebben dan de rest van de populatie, om uit een maatschappelijke setting te komen waarin moeders van 17 jaar en jonger, geen echte uitzondering zijn..een directe verband met ouderdom zou ik dus niet rechtstreeks leggen ;)

    But what do I know, ik voel me al stokoud wanneer zo'n superopdringerige proximus-vertegenwoordiger me in de Fnac met "meneer" aanspreekt..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een eerste teken van ouderdom is als ge 'Milfke' moet googlen om te weten te komen wat het betekent. Ik beken, ik word oud...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Naja: Toegegeven, ik moest ook eerst in Google gaan piepen eer ik er op kwam (Lach). Ik schreef toch dat het een “Doordenkertje” is (Schaterlach). Ik zelf ben een jong Milfke, jaargang 1949!!!! En jij?
    Hartelijk,
    Nadja
    <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 'Tilfke' is ook een mooie variant.
    Maar zo weten we tenminste dat we nog in de smaak vallen! :d

    x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hihi, zolang ik mensen hier wat kan bijleren, ben ik erg tevreden:)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dag Naja,
    Hartelijk dank voor je berichtje in mijn Blog. Proficiat met je blijde verwachting! Surf daarom ook eens naar mijn vriendin Cstelle in Zuid-Afrika.http://zero-guarantees.blogspot.com Schrijf me nog!
    Liefs,
    Milfke Nadja ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als je nu een man was, dan kon je je vragen beginnen stellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ben ik nu de enige dat het in de eerste plaats een compliment vindt?
    En dan in de tweede plaats een iets te vulgaire woordkeuze natuurlijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat is het em juist. De onderliggende boodschap is natuurlijk wel “je bent aantrekkelijk”. Maar de manier waarop je een compliment over brengt, vind ik misschien wel even belangrijk als de boodschap zelf. En iemand zo naroepen vind ik dan gewoon vrij marginaal, en ook wel wat objectiverend als je de persoon in kwestie niet echt kent. En dat doet veel van het compliment af vind ik.. Ik bedoel maar, stap op café op een vrouw af, en spreek haar aan met “u zou ik wel eens willen …” Ik denk niet dat er velen zouden zijn die dat onmiddellijk als compliment zullen interpreteren. En daarom is het er voor mij niet echt één.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben nu depressief. Het is al lang geleden dat iemand nog iets heeft naar mij heeft geroepen op straat. Zelfs geen negatieve dingen meer ... ben ik onzichtbaar geworden?

    #Existentiële crisis dringt zich op ...

    BeantwoordenVerwijderen